I'm frozen, but the world moves on

I'm frozen, but the world moves on

I'm frozen, but the world moves on

Jeg føler at jeg står fryst fast, mens verden går sin gang. . . Min beste venn, kone og mamma til mine 3 flotte barn tapte kampen mot kreft i september 2013.
Denne bloggen vil for meg være et sted å skrive ned tanker og minner om det som har skjedd. Jeg håper å kunne sette fokus på det som betyr noe her i livet.
Det er hyggelig om du følger bloggen min.

Og du, jeg er en av de som har dysleksi og ikke bryr meg om det :-)

En lettelse .. til å misforstås..

Kreft, veien videre...Posted by Øystein Hauger Brogård Thu, October 02, 2014 22:18:13

Ord har makt! Ord tolkes ulikt!

Det er noe jeg har tenkt mye over og dette er så langt det eneste blogginnlegget jeg har brukt mye tid på og som jeg har skrevet mange ganger.

Jeg har lyst til å sette fokus på en setning som er vond, som kan misforståes av andre som ikke har vært i samme situasjon. En setning som mange føler og mange kjenner skam på å tenke.

Jeg skriver dette, fordi jeg vet at mange har tenkt denne setningen i tilfeller som min og håper at dette blogginnlegget kan bidra til en forståelse.

Setningen er; ” når min kjære sluttet å puste, følte jeg en lettelse”

Du som leste denne setningen nå, hvis du hadde vært her hos meg og jeg hadde sagt de ordene, hva ville du tenkt da? Legg gjerne igjen din mening i kommentarfeltet om du føler for det, uansett hva tanken ble, for jeg er nysgjerrig på hva som tenkes!

Jeg sa denne setningen for første gang for noen uker siden. Jeg var en tur på Alby, sammen en flott kar som heter Espen, han har også mistet sin kjære. Jeg forstod fort at vi var på bølgelengde, her kunne man si det man tenkte, uten å være redd for at den andre skulle tolke dette ”feil”. Da jeg sa, ”det høres jo helt forferdelig ut, men når Merete sluttet å puste, ble jeg lettet”. Han svarte, ”vet du, slik følte jeg det også”.

Men svarte han dette fordi han også vet hvordan det er å leve i en intens kamp hver dag for å leve, for å få hverdagen til å gå, en kamp der du ser den du elsker har smerter ut av en annen verden. Svarte han dette fordi han vet at selv om man har sagt denne setningen, så betyr ikke dette at man ikke elsker sin kjære mer en noe annet.

JA, han vet hva det handler om. Men tåler de som ikke har kjent dette på kroppen, at denne setningen uttales?

For det er ingen ting jeg ville mer en å ha min vakre kone med meg videre, men når man elsker noen og man ser hvilken helvete den er igjennom og man vet at det ikke er noe vei tilbake… ja, da tror jeg at man blir lettet av at sin kjære får slippe… slippe smertene, tankene og alt det vonde. . Ja, man vil ha så mange timer til som mulig med sin kjære, men det er kun egoistisk og mitt behov. For henne var det beste at hun kunne sovne rolig inn…

Så er det denne rare følelsen som kommer snikene bare ved å skrive om dette, fordi jeg nå kjenner behovet for å legge til.. når Merete sovnet inn, knakk jeg sammen.. jeg ristet og gråt.. klarte ikke å tenke klart, var frustrert og sinna..

Men jeg skal ikke tenke at jeg må legge til dette.. fordi jeg håper at alle forstår at mennesker som meg, som opplever slike ting kan si denne setningen og få forståelse.

Jeg håper at DU, neste gang du hører noen si dette, at du da tenker ; ”jeg forstår, dette handler ikke om at man ikke vil ha sin elskende her lenger”…

Takk!

Nå gjenstår det om jeg tør å poste dette på bloggen, skulle jeg tørre det så har jeg bare lyst til å takke sorggruppa mi. En fantastisk gjeng på 6. Det var deres ord i dag som gjorde at jeg turte å legge dette ut! Jeg setter pris på hver enkelt av dere og henter daglig støtte i det vi sammen jobber mot, en mer normal hverdag!

”En pluss en er mer en to!” (sitat av Randi Børresen)  • Comments(16)//www.mhbkreft.net/#post16