I'm frozen, but the world moves on

I'm frozen, but the world moves on

I'm frozen, but the world moves on

Jeg føler at jeg står fryst fast, mens verden går sin gang. . . Min beste venn, kone og mamma til mine 3 flotte barn tapte kampen mot kreft i september 2013.
Denne bloggen vil for meg være et sted å skrive ned tanker og minner om det som har skjedd. Jeg håper å kunne sette fokus på det som betyr noe her i livet.
Det er hyggelig om du følger bloggen min.

Og du, jeg er en av de som har dysleksi og ikke bryr meg om det :-)

Dagens smil tanken ble sådd…

Kreft, veien videre...Posted by Øystein Hauger Brogård Thu, November 20, 2014 16:46:34

”Pappa, jeg savner å se deg smile. Kommer du til å smile igjen noen gang tror du?

Husk at mamma synes det vakreste i verden var en smilende pappa.”

Et par uker etter at Merete døde fortale Amalie meg sannhetsord. Hun vet å si de rette tingene. Det var vondt å høre, men helt nødvendig. Kanskje hadde jeg vært inne i min egen boble og tenkt mest på at barna måtte ha det bra. Kanskje jeg hadde glemt at jeg også må finne noe positivt. Finne grunner til å smile..

Det var da tanken om dagens smil falt ned i hodet på meg. Er det ikke rart, hvordan tanker bare brått er der. Som om hjernen har jobbet med det, uten at man er klar over det. Uansett, dagens smil tanken var født. Der og da bestemte jeg meg for at jeg fra den dagen skulle jakte dagens smil, hver dag! Smilet skulle skrives ned i en egen bok, som på sikt skulle vise meg hvor mange grunner det er til å smile, selv om man har det vondt. Jakten var i gang. I ettertid tenker jeg at dette var en av de øyeblikkene som ”reddet” meg.

Lyst til å dele et par smil med dere…

• I dag når barna lekte oppe i 2 etasje hørte jeg en fantastisk barnelatter, først Mathilde, så Nikolai før jeg hørte Amalie hengte seg på. Første latter i huset etter at Merete døde. For en følelse! Det bringer smilet til meg og håpet om at vi skal klare dette.

• En pose står ved døra, full av bakervarer med små hjerter på, hvor det på noen av hjertene står ” uten melk”. Fantastisk godt, som reddet i dag maten for min del. Da matlysten er totalt borte om dagen. Fornøyde barn som koser seg med god mat bringer smilet til meg i dag. + en stolt Nikolai som synes det er fint at Anette, mammaen til bestekompis Tallak i barnehagen har bakt til oss.

• Smilet kom seint i dag, jeg trodde jeg ikke skulle finne det. Så ringte det på døra, helt sånn ut av det blå. SommerTrine fant ut at hun skulle komme innom. Hyggelig. Tenk at vi nesten ikke går på slike type besøk lenger. Så godt med et overraskende besøk og kunne prate om alt og ingen ting.

• En løpende nabogutt kommer i 100 ut av gårdsplassen, løpende barbeint. Pappaen kommer løpende etter mens bestefaren avskjærer veien. Gutten fanges med en høy latter. Så godt å se at gutten jeg er så glad i, selv med kreft kan ha litt energi til å løpe fra pappaen sin. Et godt smil i dag.

Dagens smil jakter jeg fortsatt på, noen dager er det vanskelig å spore opp, mens andre dager er det mange å ta av. Bare et smil skrives ned per dag. Nå har jeg snart 365 smil som jeg kan lese på. Det er godt på dager som er tøffe, de løfter meg opp.

Kanskje alle skulle tenkt over dagens smil, og ikke minst sørge for at andre rundt oss opplever en ting som blir dagens smil.. Vi har alltid en mulighet til å gi noen dagens smil. Jeg utfordrer DEG!

PS; har gjennomført tatoveringen. Her ser dere resultatet... Det føles godt.

  • Comments(5)//www.mhbkreft.net/#post23