I'm frozen, but the world moves on

I'm frozen, but the world moves on

I'm frozen, but the world moves on

Jeg føler at jeg står fryst fast, mens verden går sin gang. . . Min beste venn, kone og mamma til mine 3 flotte barn tapte kampen mot kreft i september 2013.
Denne bloggen vil for meg være et sted å skrive ned tanker og minner om det som har skjedd. Jeg håper å kunne sette fokus på det som betyr noe her i livet.
Det er hyggelig om du følger bloggen min.

Og du, jeg er en av de som har dysleksi og ikke bryr meg om det :-)

Homestart - for meg, et friminutt

Kreft, veien videre...Posted by Øystein Hauger Brogård Mon, February 23, 2015 20:53:13

Du tenker kanskje det samme som meg, der du kanskje nettopp har opplevd noe som setter familien i en vanskelig situasjon ”jeg skal klare meg selv”!

De fleste av oss tenker dette, jeg tenkte også det etter at Merete døde. Fast bestemt på at jeg var sterk nok til å gjøre alt selv, å ta imot hjelp skulle jeg ikke.

Hvorfor er det slik at det er så vanskelig å ta imot hjelp?

Jeg bestemte meg en kveld noen måneder etter at min kjære døde, at jeg skulle heve meg over stoltheten min og be om hjelp. Jeg ringte dagen etter til Homestart kontakten her i Rygge kommune. En hyggelig dame med navn Camilla tok telefonen og hørte på min historie. Vi bestemte oss for at hun skulle ta seg en tur hjem til meg og hilse på oss. Så kunne vi snakke litt om hva en Homestart familie eventuelt kunne bidra med for oss.

Hva er en Homestart familie tenker du kanskje, på hjemmesiden til Rygge kommune skrive de;

Home-Start Familiekontakten tilbyr støtte til småbarnsfamilier som ønsker hjelp i en stresset og vanskelig hverdag. Hjelpen gis av frivillige familiekontakter som har vært igjennom et opplæringskurs før de starter kontakten med en familie.

Vi tilbyr Home-Start støtte til familier i Rygge, Råde eller Våler kommune.

Home-Start NORGE er en uavhengig ideell organisasjon med 32 avdelinger. Home- Start startet i England for 35 år siden.

Noen uker etter fikk jeg hilse på Anita Bjørkå Flatin som skulle være Homestart familien min, som sammen sine 2 flotte døtre skulle bli kjent med mine små flotte troll. Det kjentes litt rart ut at jeg skulle la noen som jeg ikke kjente godt tilbringe tid sammen det som betyr alt for meg. Møte med Anita ble et varmt møte, Camilla som koordinator var også med som gjorde det trygt. Gode rammer der vi snakket om barna og hva jeg tenkte var mitt behov. Det var tydelig at systemet som er rundt denne ordningen har klare linjer, her var det forståelse og støtte som møtte meg.

Anita og familien har gitt meg en pusterom i hverdagen. Jeg liker å kalle det Øysteins friminutt. Barna, som fort ble trygg på familien gleder seg til hver mandag når de skal være hos dem på ettermiddagen. Noen ganger for å leke, noen ganger for å reise på hytta i Vansjø. Noen ganger for å bake og noen ganger for et ledig fang å sitte på. Der barna har fult fokus fra noen som virkelig har tid til dem. Godt for barna, godt for meg.

Anita og familien gir uttrykk for en stor glede over å få låne barna mine, de beskriver det som en glede for familien og noe som gir energi. Det kjennes godt for meg, godt for barna, og tydeligvis godt for Anita og familien. Jeg elsker vinn vinn situasjoner her i livet.

For meg, har denne ordningen bidratt til at jeg har holdt hodet over vannet. Jeg er evig takknemlig for at det finnes mennesker som helt frivillig vil hjelpe andre som har en tøff hverdag.

Jeg håper at dersom du, enten selv eller kjenner noen som kunne tenke seg å bli homestart familie, ta kontakt med kommunen der du bor. Det trengs mange flere Homestart familier, hver med å gjør forskjellen for en familie om du kjenner at det har dere litt ekstra overskudd til. Det handler ofte om så lite, som betyr så mye for en familie som trenger hjelp.

Jeg deler gjerne mer av mine gode erfaringer med ordningen om du sitter lurer på om dette kan være noe for deg.. Så kanskje min gode opplevelse kan gjøre at nettopp du har lyst til å bli Homestart familie. Jeg utfordrer deg!

Del gjerne mitt blogginnlegg.

  • Comments(0)//www.mhbkreft.net/#post41