I'm frozen, but the world moves on

I'm frozen, but the world moves on

I'm frozen, but the world moves on

Jeg føler at jeg står fryst fast, mens verden går sin gang. . . Min beste venn, kone og mamma til mine 3 flotte barn tapte kampen mot kreft i september 2013.
Denne bloggen vil for meg være et sted å skrive ned tanker og minner om det som har skjedd. Jeg håper å kunne sette fokus på det som betyr noe her i livet.
Det er hyggelig om du følger bloggen min.

Og du, jeg er en av de som har dysleksi og ikke bryr meg om det :-)

Godt nytt år!

Kreft, veien videre...Posted by Øystein Hauger Brogård Tue, December 30, 2014 20:33:09

Stolt kan jeg si; Julen 2014 ble bra.

JA, det har vært noen tunge stunder. Der savnet har presset seg fram og tårene sittet løst. MEN, julen har gitt meg også troen på at høytider også i fremtiden kan preges av glede og opplevelser. Det har vært godt å kunne ha langfri fra jobb, som har gitt mer tid til barna og litt mer energi i kroppen. Det kjennes godt å føle på, energi kan jeg ikke huske sist var en del av kroppen min.

Julen har gitt meg noen opplevelser der jeg har kjent at jeg lever. Det er rart, hvordan ting man ikke før kjente på, nå kjennes på en helt annen måte når de oppleves. Jeg håper aldri jeg glemmer igjen at ting må settes pris på. Mange nye dagens smil er skrevet ned!

Julen har også gitt tid til samtaler her hjemme. Særlig Nikolai på 4 er opptatt av døden om dagen. Han lurer på når jeg skal dø og hvor de skal bo om det skjer. Jeg prøver å svare så godt jeg kan, der utgangspunktet mitt er å være ærlig. Det er tydelig at svaret mitt om at ingen vet når man skal dø ikke er et godt svar for han. Så han fortsetter å spørre.. så får jeg holde roen og gi de samme svarene til han slår seg til ro med det. Jeg har brukt det siste ½ året på å lese mye fagstoff om barn og sorg, og det slår meg hvor forskjellige meninger det er. Synes det er svært få fagbøker som er konkrete, som tør å gi anbefalinger på hva man kan svare på ulike spørsmål som dukker opp.

Kanskje jeg ikke har funnet de rette bøkene, har du et forslag på en god bok? Send meg gjerne et tips på e-posten min post@mhbkreft.net. Kanskje man skulle ha fått til en bok der ulike mennesker forteller om hvordan man møtte sine barn i sorg.. en praksisfortellingsbok!

Et av de store smilene denne julen kom en dag i postkassen. Der lå det et brev som det stod at det var donert 10 000 kr til kreftforeningen i Merete sitt navn. Sender var anonym, så jeg vil bare si TUSEN TAKK. Håper du er en av de som er innom bloggen min slik at du kan lese hvor stor pris jeg satte på det og hvor rørt jeg blir at noen gjør dette.

Jeg vil ønske dere alle ET GODT NYTT ÅR. Jeg har bestemt at 2015 skal for familien Hauger Brogård bli et godt år. Vi skal prøve å ta nye skritt inn i det som har blitt vår hverdag. Vi skal ikke lete etter smilene lenger, men la smilene komme til oss. Vi skal sørge for å gi andre gode smil. En god start blir på nyttårsaften, som skal tilbringes med noen av de beste jeg vet om!  • Comments(7)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Øystein Hauger Brogård Mon, January 05, 2015 15:34:25

Hei Christina.
Det var leit å høre, du har min dypeste medfølelse.
Jeg tror styrke handler om å finne ut hvordan man tar en dag omgangen, hvordan man finner de små lyspunktene i førsten å ta tak i.
Heier på deg!

Posted by Christina Sun, January 04, 2015 00:43:58

havnet veldig ufrivillig og brått uten samboer for tre dager siden. Det har vært godt å kunne lese bloggen din. Tusen takk! Håper jeg klarer å være like sterk som deg. Hilsen Christina

Posted by Per Fri, January 02, 2015 14:27:20

Mellonie, Bryan

Ingpen, Robert

Begynnelser og

avslutninger med livet

imellom

En vakker måte å forklare

livet og døden for barn

Temaet i boken er at det er en begynnelse og

en avslutning for alt som lever. Imellom er

livsløpet. Døden er like mye en del av livet

som det å bli født. Det er det samme for

mennesker som for planter og dyr. En ikke

religiøs bok om planters, dyrs og menneskers

død. Bokmål.

Posted by Per Fri, January 02, 2015 14:26:33

Kommedal, Hilde

Ringen

Tror du pappa gråter?

2008

En bok om en liten gutts sorgarbeid, fortalt av

hans mor. Ønske er å kunne støtte andre barn

og foreldre i en vanskelig livssituasjon

Posted by Gunhild Thu, January 01, 2015 18:11:42

Et godt nytt år ønsker jeg deg og dine barn.
Jeg håper 2015 vil bringe deg mye glede. Jeg var så heldig å høre på deg når du hadde et innlegg om det å være pårørende når jeg var på seminar. Etter det har jeg fulgt bloggen din, som mange av mine kollegaer. Du formidler hverdagen din på en god og flott måte. Jeg takker deg for at du påvirker meg i min jobb.
Alt godt ønskes deg.

Posted by Siv Tue, December 30, 2014 21:09:19

Godt nytt år til deg Øystein. Vet du, link til bloggen din fikk jeg på årets julekort. Den som sendte meg julekortet gjorde det på alle kortene hun sendte ut i år. Da hun synes bloggen din satte ord på det vi må huske på. Jeg ville bare fortelle deg det, kanskje du ikke vet hvor bredt bloggen din når. Selv om jeg etter å lest den i julen forstår at du ikke skriver for å nå alle, men for deg og dine. Så tenker jeg at vi er heldige som får lov til å ta en titt på den og lære av det du skriver.

Posted by Ukjent Tue, December 30, 2014 20:48:39

Kjære Øystein.
Jeg blir glad for at du fikk et stort smil denne julen med gaven til kreftforeningen. Jeg fortsetter å være anonym, da det ikke spiller noen rolle. Uansett så kjenner du meg ikke, men jeg er en av dine følgere her på bloggen. Du gir meg så mye gjennom en dønn ærlig blogg der du setter ord på ting slik det er. Du er en inspirasjon for mange og særlig meg. Jeg går nå ut hver dag med en tanke om å glede noen, få et smil og ikke minst har jeg lært hva livet handler om. Lykkelig kaos vil for meg alltid bringe tankene til din kjære Merete.
Jeg ønsker deg et godt nytt år. Måtte året bringe deg mye godt!