I'm frozen, but the world moves on

I'm frozen, but the world moves on

I'm frozen, but the world moves on

Jeg føler at jeg står fryst fast, mens verden går sin gang. . . Min beste venn, kone og mamma til mine 3 flotte barn tapte kampen mot kreft i september 2013.
Denne bloggen vil for meg være et sted å skrive ned tanker og minner om det som har skjedd. Jeg håper å kunne sette fokus på det som betyr noe her i livet.
Det er hyggelig om du følger bloggen min.

Og du, jeg er en av de som har dysleksi og ikke bryr meg om det :-)

”Pappa, tror du mamma er en engel?

Kreft, veien videre...Posted by Øystein Hauger Brogård Mon, January 05, 2015 15:31:55

”Pappa, finnes Gud?”

Hva tror du Amalie?

”Jeg tror at det finnes et flott sted der oppe i himmelen som er varmt og godt. Hvor mamma går rundt i kjolen som hun hadde på seg i kista. Den hvite som var hennes beste kjole. Der spiser de god mat og mamma orker å løpe rundt.

Det høres fint ut Amalie, mamma ville likt godt tankene dine.

”Men hva tror du pappa?”

Pappa tror ikke på Gud og Jesus. Pappa synes at dersom det er slik at det finnes noen der oppe som styrer noe, så synes pappa at det var rart at de skulle la mamma bli så syk at hun døde.

”Men pappa, du er jo bestevenn med presten?”

Ja, pappa er venn med presten. Det er slik jeg respekterer at andre tror på Gud og Jesus. Selv om Arnhild tror på noe jeg ikke tror på, betyr det ikke at jeg ikke liker henne som person eller det hun står for.

”Men jeg tror på Gud pappa”

Det har ikke pappa noen problemer med Amalie, du skal følge dine tanker. Hvis du ønsker å prate om Gud så gjør vi det, selv om pappa ikke tror han finnes. Men pappa tror at det er et godt sted etter man er død, pappa tror bare ikke det stedet har noe med Gud å gjøre.

Det er vanskelig noen ganger å skulle svare barna mine på dette. Jeg tenker ofte på hva det er lurt å si. Jeg heller til ærligheten min, men har ingen problemer med å ”tro” på englene. At det finnes noe godt der ute også etter døden, et sted hvor Merete har fått fred fra alle smertene og sykdommen. Jeg er opptatt av at Amalie skal vite at jeg ikke tror det har noen sammenheng med Gud.

Amalie synes dette er helt greit, men hun spør meg ofte om det samme. Særlig ved legging. Jeg er glad for at hun tør å snakke om det, og at vi kan reflektere sammen over hva som er etter livet.

I all tiden vi har hatt mens Merete var syk og i ettertid har jeg valgt å være ærlig med Amalie hele veien. Jeg tror personlig at det vil gjøre at det på sikt blir lettere å forholde seg til alt som har skjedd.  • Comments(7)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Celine Thu, January 08, 2015 09:05:11

Tusen takk for at du deler med oss Øystein.
Tenker at mange har behov for å lese litt om det folk opplever som er vanskelig, da blir kanskje ikke hverdages problemene så store lenger.
Jeg jobber i barnehage og må si jeg undres over hva mange henger seg opp i. Fordelen med det må være at da har man nok ikke så mange utfordringer!

Posted by Celine Thu, January 08, 2015 09:05:10

Tusen takk for at du deler med oss Øystein.
Tenker at mange har behov for å lese litt om det folk opplever som er vanskelig, da blir kanskje ikke hverdages problemene så store lenger.
Jeg jobber i barnehage og må si jeg undres over hva mange henger seg opp i. Fordelen med det må være at da har man nok ikke så mange utfordringer!

Posted by Lene Wed, January 07, 2015 13:53:46

Hei igjen Øistein!
Skulle ønske vi hadde de svarene som gir fullstendig trygget, trøst, håp og ro.
Men sånn er det jo ikke. Vi har tro, sterk tro mange av oss men fasiten er det jo ingen som eier.
Jeg synes du er flink jeg.
En nær sa til 5 åringen at pappa er en sterk og nydelig stjerne på himmelen . 5 åringen har en bok om stjerner og planeter , så da røyk den stjerne planen. Det står ganske godt beskrevet hva verdensrommet inneholder.
Hva lurt sier man da?
Ønsker deg kloke pappa ett godt nytt år.
Lene hilser

Posted by Christian Tue, January 06, 2015 21:38:31

Øystein, spørsmålet om Gud er viktig. For oss som er troende!
Synes det er positivt at du som ikke er det kan ha et åpent sinn. Godt å kunne respektere hverandre. Takk!

Posted by Mona Mon, January 05, 2015 19:53:12

Hei, for en sterk og rørende blogg, og for noen bra svar du gir til prinsessa du, det med tro og religion er vanskelig for mange, spesielt i vanskelige perioder og når man mister de som står en nær ogkjær, ønsker deg og dine alt godt videre... Klem Mona :)

Posted by Julia Mon, January 05, 2015 18:40:46

Hei. Så fint dere reflekterer sammen
Håper du lar Amalie snakke med noen som deler hennes tro. Det kan styrke henne. Og jeg tror hennes sorg kan være så stor at det er godt å dele den med himmelen, Gud og Jesus. Jeg forstod det slik at Merete trodde på Gud, da har kanskje hun gitt dem den kristne starten . Jeg ønsker deg lykke til . La Amalie snakke med noen som forstår henne.
Hilsen Julia.

Posted by Oddleif Mon, January 05, 2015 18:38:58

Hei Øystein
Tusen takk for et ærlig innlegg om Gud og Jesus. Jeg er prest, men blir imponert over hvordan du samtaler med din datter om dette. Det å kunne respektere hverandre på tross av ulik tro er en nøkkel til et bedre samfunn. Dine barn er heldige som har en pappa som deg, som tør å si ting slik de er. Jeg håper du synes det er i orden at jeg bruker blogginnlegget ditt som utgangspunkt for min preken til søndag.
Selv om du ikke har troen Øystein vil jeg i kveld be for din familie. Jeg håper jeg en dag får anledning til å høre deg holde et foredrag. Kanskje et fordrag om en bok der i fremtiden. Du eier ordene dine på en måte jeg ikke ofte opplever.
Ønsker deg et godt 2015.