I'm frozen, but the world moves on

I'm frozen, but the world moves on

I'm frozen, but the world moves on

Jeg føler at jeg står fryst fast, mens verden går sin gang. . . Min beste venn, kone og mamma til mine 3 flotte barn tapte kampen mot kreft i september 2013.
Denne bloggen vil for meg være et sted å skrive ned tanker og minner om det som har skjedd. Jeg håper å kunne sette fokus på det som betyr noe her i livet.
Det er hyggelig om du følger bloggen min.

Og du, jeg er en av de som har dysleksi og ikke bryr meg om det :-)

Påske 2015

Kreft, veien videre...Posted by Øystein Hauger Brogård Fri, March 27, 2015 21:11:59

Påsken neste! Godt med mer tid med barna, for hverdagene går fort, som for alle andre. Da blir ekstra fridager sammen med barna ekstra godt.

Har fått noen meldinger i det siste hvor det lures på hvorfor det har blitt så stille på bloggen min. Etter å ha blogget ofte i en periode kom jeg ditt hvor jeg ikke har følt det like naturlig å skrive, for meg er det et godt tegn. De siste ukene har vært fult av gode opplevelser sammen med familie og venner. For første gang på lenge jobber hodet mitt med hoveddel av gledes tanker. Det er godt for meg og godt for barna. De som står meg nært sier til meg, ”du ser bra ut Øystein”. Jeg føler meg bra også!!

I forrige uke fulgte jeg en av mine onkler til grava, en flott mann som også måtte gi tapt for kreften. I tillegg at det alltid er trist å miste familie, kjenner jeg en ekstra frustrasjon når det er kreft som har skylden.

Når jeg satt i kapellet før begravelsen startet vandret tankene mine, de vandret til dette med å leve nå, leve i dag. For det er slik, som jeg har tenkt på mange ganger før, hva som kommer rundt neste sving vet ingen. Vi må minne hverandre på dette, for i hverdagen forsvinner det i stress, i alt vi hele tiden skal rekke.

I går hadde jeg besøk og var så heldig få bli lagd middag til, men der jeg i hverdagen hiver meg rundt og lager maten så fort som mulig, fikk barna være med å lage denne maten. De storkoste seg og det tok ikke så mye lenger tid. Jeg må også lære å roe ned litt, alt trenger ikke å gå så unna. Hver hverdag gir så mange muligheter til kvalitetstid dersom man er åpen for det.

Når jeg satt på mellom sengene til mine to minste i kveld og sang ved legging spurte Nikolai meg, ”pappa, Jesus, han stod opp i påska, tror du ikke han hadde sovnet skikkelig?” Jeg rakk og tenke ”nå spør han om ikke mamma også kan stå opp” men det var ikke det han lurte på. Rart hvordan man ofte raskt tolker hva noen mener før man har hørt ferdig.

Svaret til Nikolai ble ” Nikolai, vet du, dette spørsmålet er perfekt å ringe ”tante” Elin og snakke med henne om. Det var han enig i, men lurte på om ikke hun også skulle sove denne påska.

Kanskje alt dette pratet om søvn gir oss mange lange morgener denne påsken!

Ha en fin påske alle, og gjør som meg, bruk den på de personene som betyr mest for deg!  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Åse Elin Sun, March 29, 2015 20:32:52

Hei Øystein! Jeg har sittet noen kvelder nå, i ensomhet, og lest litt her og der i bloggen din. Kjenner meg så inderlig igjen i mange av tankene du og ungene har. Kjenner at jeg blir imponert av hvordan du har taklet ting, og tenker da at jeg bør tillate meg å tenke slik om meg selv også. For jeg er i samme båt som deg. 36 år og enke. 2 barn. Min mann og kjæreste gjennom 18 år døde i april 2013. Snart to år siden er det. Med likheter til din historie, men samtidig mange ulikheter, selvfølgelig. En av de store forskjellene er for eksempel sorggruppe. Føler meg mange ganger veldig alene med sorgen. Skriver en del i bloggen min jeg også, selv om det ikke er like ofte lenger. Stikk gjerne innom der. www.mittmine.blogspot.com

Ønsker deg og dine alt godt! Åse Elin


Posted by Ensom i sorgen Sat, March 28, 2015 22:34:16

Hei Øystein. Har lest gjennom bloggen din de siste dagene. Du er flink til å dele tanker og opplevelser vi etterlatte har i hverdagen. Jeg er enke, noen år eldre enn deg og gjenkjenner det meste av det du skriver da også Emin mann døde av kreft. Jeg bor på et lite sted uten tilbud om sorggruppe el. og lurer på om du, eller noen som leser bloggen din, kjenner til lukkede sorggrupper på nett eller FB hvor man kan delta ved å gi og få trøst, omtanke og håp for veien videre. Klem til deg og dine.

Posted by Lene Sat, March 28, 2015 10:14:40

Hei Øistein!
Så nydelig lesning. Så inderlig jeg unner deg og ungene alt alt godt.
God påske.
Lene hilser

Posted by Henrik F Fri, March 27, 2015 21:54:34

God påske, Øystein!